Friese Handbal Combinatie

De Friese Handbal Combinatie is een jonge vereniging ontstaan op 26 maart 2008 uit een fusie tussen twee verenigingen met beide een rijke historie: HV Stiens en SGK’47 (Sint- Annaparochie).

FHC is een vereniging die zich inzet om de handbalsport in de gemeente Leeuwarden en Waadhoeke te behouden. Met zowel speelrondes als trainingsdagen in Stiens en in Sint-Annaparochie, blijft de vereniging in beeld in beide dorpen. Vanuit een sterk jeugdbeleidsplan zal er altijd een goede en brede basis worden gecreëerd waarmee de handbalsport in beide dorpen zich kan blijven ontwikkelen.

Voor het seizoen 2021-2022 heeft FHC 2 heren senioren teams, 2 dames senioren teams, 1 dames midweek team, 1 heren midweek team en 7 jeugdteams die in de competitie van het NHV uitkomen. De competitiewedstrijden worden zowel in Stiens en St. Annaparochie gespeeld op zaterdagavond of zondag.

De jongste jeugd de tijgetjes (5/6 jaar) en F-jeugd (7/8 jaar) spelen nog geen wedstrijden in competitieverband, maar wel toernooien en oefenwedstrijden.